Oplevelser fra Kr. Himmelfartsturen til Faxe

Hvis man skulle gøre det kort - så må det være noget med: Dejlig tur til Faxe - et par gode dage i Faxe - hurtigt hjemme søndag
Men sådan skal det jo ikke lyde (selvom det skam er rigtig nok) - Vi tager den lidt længere version

Vejret var lidt gråt da 25 Fossiler mødtes i Lunden hin torsdag morgen - og flere havde også lidt bemærkninger om hvor den der sol var henne, som de var blevet lovet.

Julle lovede dog at når vi kom ud af Silkeborg, så kunne vi skam også nyde solen - og som sagt så gjort - vi havde lige passeret byskiltet i Salten da solen skinnede på os - og det blev den så ved med (skinner solen ikke altid?)

 

 

Og når man nu havde taget kaffe/te og morgenbrød med - så er havnen på Svinø altså ikke det værste sted at indtage den - at der så var et par hold der var både Fredericia og Middelfart bymidter - OG - det halve af Sydfyn rundt inden de landede - det var vel bare et ekstra plus for deltagerne - vi andre nød det bare de medbragte fødevarer i solen - med en herlig udsigt som krydderi.

 

 

Nu er det jo ikke alle, der kan klare turen HELT til Faxe på en enkelt tank, så derfor var der indlagt to stop undervejs - og hvis vi nu skal være HELT ærlige, så er sådan nogle tankstationer ikke altid lagt i de mest naturskønne områder - check lige hvordan et eller andet ubestemmeligt sort vælter op ad skorstenen i baggrunden.

Men så er det da godt at vi har hinanden

Men ellers så er det jo en super tur ned gennem det sydfynske landskab - via Assens, Fåborg og Svendborg.

 

 

 

 

Efter at have passeret Svendborg Sund broen drejede vi fra og rastede på Valdemarsslot.

En lille perle som ligger lige ud til Svendborg Sund - og for dem der lige skulle tanke lidt fast føde - så var der rig mulighed for at nyde vejret - hinanden - og omgivelserne.

Andre tog lige forskud på sommerens badeaktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter denne lille rast - ventede færgen mellem Spodsbjerg og Tårs os - og du kan sikkert forestille dig hvordan det er når 25 Fossiler ankommer til billetlugen - og når deres billetsystem kun kan tage én betaling af gangen - men hvad - sådan en billetluge er nu også meget hyggelig at stå ved

 

 

 

 

 

Det varede dog ikke længe før vi kunne sætte os tilrette på agterdækket og nyde den medbragte, velsmurte madpakke - dog holdt bl.a. Hans et vågent øje med vores cykler på vogndækket - og af sikkerheds hensyn havde han lånt samtliges remme - og så ellers surret sin cykel fast, så den ikke skulle vælte (et kosteligt syn når sådan en Bandit ser ud som om den er kommet i spændetrøje

 

 

 

 

 

Sukkerroerne var ikke vildt store på Lolland - så det varede ikke længe inden vi kørte over Guldborgsund broen - skråede over Falster og kørte over den gamle Storstrømsbro (med udsigt til Farø broerne) - ufatteligt at den tidligere har klaret alt trafik mellem Sjælland og Tyskland (den er endnu dårligere stand end den gamle Lillebælts bro)

Nu vi var her - så var det jo naturligt at entre Gåsetårnet - og opleve resterne fra Valdemar den Stores regeringsperiode.

 

 

 

En kop is - og et kræmmerhus kaffe blev der også tid til inden nattens tordenvejr varslede sin ankomst. Så i samlet flok ud af Vordingborg med kursen sat - Præstø fjord og Faxe - hvor et veloplagt personale stod klar med en velkomstdrink, som vi så kunne nyde med udsigt ud over Faxe kalkbrud inden vi entrede vores værelser.

Og skal man nyde en velkomstdrink rigtigt - så skal omgivelserne og selskabet også være i orden - og her var begge dele tilstede.

Nyd lige selskabet - et mindre pænt selskab

Og nyd lige omgivelserne - det er bare SÅ flot.

 

 

 

Forloren hare på tallerkenen - og en ægte hare i kalkbruddet - en dejlig masse pilsner og rødvin fuldendte en herlig tur tværs igennem noget af den herlige danske natur.

Ahh - helt så nemt var det ikke - for Julle havde lavet en tipskupon, hvor alle blev udfordret med spørgsmål om ting vi havde oplevet på turen til Faxe.
Oplev (eller genoplev) selv Spørgsmålene her. (Og nej - svarene er ikke med )

Efter en nat med ro over feltet - hvor lyn og torden fik gjort sig færdig - var vi klar til en ny dags udfordringer.

 

 

Geomuseum og Fossiljagt i Faxe Kalkbrud

Vi skulle ikke langt - for Geomuseum i Faxe ligger som nabo til vandrerhjemmet - og her havde John så lavet en aftale om en rundvisning på museet - og ikke mindst selve kalkbruddet.

 

 

 

 

 

Det var ikke kedeligt at blive ført millioner af år tilbage i tiden - og (hvad var det nu han hed "Åge") var fantastisk inspirerende at høre på.

 

 

 

 

 

Vi fik både historien om hvordan undergrunden var blevet til og historien om hvordan udvindingen af kalken var startet, hvad den blev brugt til - og så var det ellers tid til at indtage det - iført hammer og mejsel.

 

 

 

 

 

50 meter er jo ingen højde - men det er hvad der er ned til bunden af kalkbruddet - så lidt bergnedstigning blev det til - men når der nu venter virkelig gamle fossiler - så er vi hurtig i gang.

 

 

 

 

 

Lad det være sagt med det samme - der blev ikke gravet nogle dinosaurer ud denne formiddag - men mindre kan også gøre det.
Der var en lystig klang af lyden fra hammer og mejsel, mens 25 fossiler indledte jagten på endnu flere fossiler.

Lommer og poser blev hurtigt fyldt med snegle, muslinger, krabbeskjolde og koraller - ingen kom tomhændet fra besøget i kalkbruddet.
Kan du forestille dig, hvordan der blev pustet - nu belæsset med et halvt kalkbrud - da vi skulle op af bruddet igen

 

 

Det VAR en stor oplevelse - så er du på de kanter - så medbring selv hammer, mejsel og børnebørn - og brug gerne længere tid end vi gjorde.

 

 

 

Fossilturen

Efter en hurtig omklædning - startede vi cyklerne op - og satte den i første gear - ud forbi Jomfruens Egede og Bregentved indtil vi landede ved Gisselfeld.

 

 

 

 

 

Og det er altså store godser vi oplever (Bregentved er Danmarks største) - og når man kører i landskabet - så er der meget store (jeg var lige ved at skrive enorme) - marker og skove - og meget få husmandsbrug.

Vi rundede lige parken og slottet (Gisselfeld) - og var også lige inde i Orangeriet, hvor programmet "Have haves" vært - Stig Lauritsen også huserede.

 

 

Næsten alt er til salg - jeg ved ikke om disse fossiler er - men bænken de sidder på er

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En lille lækker frokosttallerken bestående af hjemmelavede sild (jeg troede de voksede af sig selv) - kogt laks med den skønneste mousse til - varm hjemmelavet leverpostej med champignon og bacon - for ikke at forglemme de to lækre oste.

Men selve frokosten var ikke den eneste oplevelse her på Villa Gallina - for selve huset er er også en oplevelse - og så er der jo lige beliggenheden. Villa Gallina ligger ualmindelig smukt her i Gisselfeld skovene - lige ned til en af de utallige søer som også er i området.

Det var ikke nemt at sadle op igen - og om det så var maden der trak - eller området - det vil vi lade stå hen i det uvisse - og så kunne man jo også få en lille "morfar" mens vi satte kursen mod Gavnø.

 

 

 

Nogle havde set det før - nogle ville ikke - og nogle tog turen (formedes 85 kr.) rundt i parken og rundt på selve slottet.

 

 

 

 

 

 

Blandt de mange ting der er at se - var der sommerfugle huset - og der var mange - og nogen af dem var rigtig store - se lige billedet - større end en hånd.

 

 

 

 

 

Og når man så ser sådan et billede fra slotskirken - så kan man jo nemt forledes til at stille sig selv spørgsmålet - gad vide om det spøger sådan et sted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al ting har en ende - og det havde opholdet på Gavnø også - og efter en halv times torden med tilhørende regn - kunne vi alle sadle op igen - med kursen mod Faxe Ladeplads.

 

 

 

 

 

Vel ankommen til Faxe Ladeplads - liner vi op på kajen efter at have kørt en rigtig lækker strækning med herlige snoede veje. Og så forventer man måske en lille rosende bemærkning om det - men hvad sker?

 

 

 

 

 

"Så du slet ikke den lækre iskiosk nede ved lystbådehavnen?" - og inden man får set sig om - så står man alene på kajen - mens alle ræser hen til iskiosken. Men det må også have været tiltrængt når man så ser hvad det er for iskager de gik ombord i

 

 

 

 

 

Om aftenen - efter at have indtaget aftensmaden og den obligatorisk tipskupon - bød Hans op - ikke til dans - men derimod en indbydelse til at udnytte sin kreativitet - og skildre dagens oplevelser - ved at male sine indtryk.

 

 

 

 

 

 

Og jeg skal love for at der var gang i den. Fire grupper kastede sig over lærred, farver og pensler - og alle havde lige noget de skulle have med fra dagens oplevelser.

Og en times tid senere havde vi fire flotte farvelagte malerier:

På det første billede har du alle fire kunstværker - men vi skulle vel også lige finde ud af om der var en vinder.
Og efter at de fire grupper havde sat nogle ord på deres værker (specielt Bruno (som viste sig at have megen forstand ud i at bedømme kunstværker )) - satte vi en aktion i gang - og det maleri, der opnåede den højeste pris måtte jo alt andet lige være det bedste.

Og det ser du så på det andet billede - VINDEREN (eller var det? )

Hvorom alting er - så indbragte de lige præcis så meget at der var til en lækker is og frugt dessert om lørdagen.

 

 

Alt i alt en begivenhedsrig dag der sluttede med nogle flotte kunstværker - i samvær med livlige, løsslupne Fossiler.

 

 

Peter Potter

Næste morgen hang skyerne tungt i mere end en forstand.

Peters motorcykel så ikke helt ud som den gjorde dagen før.
I nattens mulm og mørke havde nogen været langfingrede - og stjålet begge potter.

Og selvom et par friske fyre prøvede med grydesvampe og bindetråd - så var der altså lige lovlig meget lyd på, når den blev startet. Peter måtte på et bagsæde - og hans motorcykel måtte om bag i Transporteren.

Det er altså surt - og Politiet kunne jo ikke gøre andet end at optage rapport.

 

 

 

Lørdagens tilbud stod på Drengerøvsturen til Møn og Motorcykelmuseet i Stubbekøbing - og på Familieturen til Stevns, Vallø og Køge.
To hold - med 12 på hver - det kunne ikke være bedre.

 

 

Familieturen

Højerup gamle kirke ligger simpelthen på selve kanten af Stevns klint - 30 meter ned - så der var ikke noget at sige til at vi lige fik en velsignelse med på vejen inden vi gik de ca. 100 trin ned af klinten

Vi fandt ikke noget "fiskeler" men det er lidt imponerende at se hvordan flintelagene ligger med jævne mellerum. Imponerende at flint er af organisk oprindelse.

Også her kom de små arkæologer op i os - så lidt mere til samlingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frøkenerne på Vallø lever flot. Men det er altså ikke nemt at finde

Kort før vi nåede Vallø kom vi til et T-kryds - og på skiltet mod højre stod der højt klart og tydeligt "Vallø 2" - men hvad gør Julle - han drejer selvfølgelig til venstre . Hvor svært kan det være - men efter (nok) en U-vending lykkedes det dog at komme til Vallø.

Vi parkerede lige over for hovedindgangen - og til vores store overraskelse var her hverken P-afgift eller entre der skulle betales.
Her kunne vi nyde både slot og park - ganske gratis.

 

 

 

Nyd lige den tagkonstruktion - ikke hver dag man ser så flot at stykke håndværk

Som nævnt tidligere - så bor frøkenerne flot - der er ikke noget at komme efter - på det andet billeder kan man ude til højre lige ane en lille terrasse hvor man vel nok kunne nyde morgen- eller aftenkaffen.

Og se så lige træet i forgrunden - det ligner fuldstændig det man forestiller sig fra H.C. Andersens "Fyrtøjet" man manglede bare lige at se hunden med øjne som tekopper komme løbende hen over plænen.

 

 

 

Frokosten blev indtaget på "Skipperkroen" på Køge Havn - og her er der virkelig noget at skrive hjem om.

Frokostplatten bestod i al sin enkelthed af: Hjemmelavede marinerede og krydder sild, varme fiskefileter (ikke sådan nogen "pap" nogen), et utal af rejer, gravad laks, roastbeef, varme mørbradbøffer, en lækker brie - og så - ikke at forglemme - Gamle Ole. Nej ikke ham vi selv havde med - med en vellagret gammel ost med sky, fedt og løg - ikke noget at sige til at der var nogle enkelte deltaqere der måtte have en lille snaps til frokost.

Læg lige mærke til maleriet i baggrunden. Rygtet om vores evner som kunstmalere var allerede et halvt døgn senere nået til Køge - så vi måtte lige i gang igen - og nu hænger vi så også på Skipperkroen

 

 

 

Motorcykelkørsel blev det skam også til - så vi tog kursen syd-vest - og endte ved Tystrup-Bavelse søerne, hvor vi nød Kirstens medbragte mandler og rosiner - og vi huskede naturligvis at takke hende for at hun ville betale for frokosten.

Vejen hjem gik omkring Holmegårds Glasværk - men ak der var lukket - og videre til Julemandens butik i Holme Olstrup - men ak - her var også lukket - resten af året

Det sidste stykke af turen til Faxe gik rask ad landevejen - hvor vi med tilfredshed kunne konstatere at der ikke var fjernet mere fra Peters cykel.

 

 

 

Og så kunne vi jo lige så godt tanke og være klar til hjemturen søndag. Det vil sige - Ole og jeg kørte lige ud for at besigtige nogle møller, som burde ligge lige i udkanten af Faxe. Og ganske rigtig - Blåbæk Møller - mere præcist en vandmølle og en vindmølle - begge dele under Nationalmuseets vinger:

 

 

 

 

 

 

Drengerøvsturen

Heldigvis har vi masser af billeder fra turen - men hvad der egentlig skete på den tur - det lader vi lige stå lidt hen i det uvisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aftenen blev lidt af en festaften, hvor desserten kom ind med fyrværkeri - og spruttede om kap med de gæve fossiler

Det skulle måske lige nævnes, at gruppen fra Møn havde fundet nogle spørgsmål til Julle - og kunne han svare på dem - nej (men havde man forventet sig andet )

 

 

 

 

 

Vandrerhjemmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemturen

Søndag stod på hjemtur - og det varede ikke længe inden vi var delt op i flere hold - Hold-1, der nok skulle have været hjemme i går - Hold-2 der bare skulle den direkte vej - og Hold-3, der tog den hyggelige rute omkring Præstø fjord, Snesere, Næstved, Karrebæksminde og Skælskør inden vi kom til Korsør.

En lille rast blev det til på turen - og her var panikken for alvor brudt ud.

Knud kunne ikke finde sin pibe - så dobbelt var glæden da den dukkede frem fra tankens gemmer

 

 

 

Vel ankommen til Storbælt og igennem betalingsanlægget - fortsatte vi til Kildebjerg ved Odense hvor frokosten blev nydt i fulde drag. På dette tidspunkt lykkedes det også at genfinde Kirstens handsker (for tredje gang)

Transportcenteret i Vejle blev sidste stop inden vi tog afsked med hinanden - og med alle de "takker" som vi i arrangørgruppen havde modtaget - så kan vi også sige - i lige måde - det var virkelig en fornøjelse at lave turen - jeres humør under hele turen gjorde at vi fik en "løn" som vi godt vil sige alle tak for.

 

 

 

 

Så derfor - på arrangørgruppens vegne - tak for fire herlige dage.

Således oplevet